Opera 6/1

Nabucco, kl 19.00

260 kr, 3 h 6 min inkl. 1 paus, svensk text

Det antika Babylon kommer till liv i en klassisk Met-produktion i ny uppsättning. Verdis mästerverk Nabucco med ukrainska Liudmyla Monastyrska livesänds till Sverige den 6 januari.Daniele Callegari dirigerar detta tidiga verk av Verdi som även innehåller den ultimata uppvisningen av Mets kör genom den gripande klassikern ”Fångarnas kör”. På Mets scen får Verdis episka drama rent bibliska proportioner och är ett maffigt skådespel både för erfarna som nya operabesökare. Det gamla Jerusalems fall i händerna på Babylons kung Nebukadnessar II (Nabucco) kommer till liv i Elijah Moshinskys (1946 – 2021) numera klassiska produktion.

Ukrainska stjärn-sopranen Liudmyla Monastyrska repriserar sitt eldiga porträtt av Nabuccos hämndlystna dotter Abigaille, som hon också gjorde i livesändningen 2017.

Barytonen George Gagnidze gör sin Met-rolldebut som den härskande kungen Nabucco. Mezzosopranen Maria Barakova och tenoren SeokJong Baek är Fenena och Ismaele, och bassångaren Dmitry Belosselskiy upprepar sin hyllade skildring av översteprästen Zaccaria.

Bio 7/1

Önskan, KL. 15:00

1 h 35 min, svenskt tal, 80kr, 7 år

Asha önskar sig en bättre värld. Till hennes hjälp kommer då en liten boll med gränslös kraft. Önskan är Disneys nya stora satsning för familjen.

Önskan välkomnar tittarna till det magiska kungariket Rosas, där Asha, en skarpsinnig idealist, gör en önskan så stor att den besvaras av en kosmisk kraft – en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en ytterst formidabel fiende – härskaren över Rosas, kung Magnifico – för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja kan klara mycket.

Hammarskjöld, KL. 18:30

svensk text, 100kr, 11 år

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra. Mikael Persbrandt har rollen som Dag Hammarskjöld i filmen regisserad av Per Fly.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *